Digitale technieken – Tandartspraktijk Neer – Neer

Digitale technieken

Tandartspraktijk Neer hecht veel waarde aan goed kwalitatief apparatuur voor u als patiënt. De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitale techniek in de tandheelkunde worden dan ook op de voet gevolgd.

Röntgen

Als hulpmiddel voor de juiste diagnose worden röntgenopnames gemaakt. Door middel van een digitale OPG-opname wordt een overzichtsfoto gemaakt van uw volledige gebit, inclusief kaakgewrichten en de kaakholtes. In lastige situaties wordt de nieuwste technologie op het gebied van röntgendiagnostiek toegepast, de CT-scan.

De CT-scan geeft de een driedimensionaal beeld van de de schedel. De CT-scan wordt in het ziekenhuis gemaakt. Na het maken van een CT-scan kan digitaal de gehele operatie worden gepland tot en met het vervaardigen van de definitieve prothese. Met deze digitale techniek kunnen implantaten optimaal worden geplaatst, waardoor de best haalbare stabiliteit wordt verkregen.

SimPlant-3-imaging

SimPlant-3D-imaging maakt het mogelijk om een implantaatbehandeling met minimaal ongemak voor de patiënt uit te voeren. Een behandeling met SimPlant is toepasbaar voor elke patiënt die één of meerdere implantaten nodig heeft en wordt in ons centrum via computergestuurde planning voorbereid. Dit gebeurd vooral bij implantaten waarbij het moeilijk is om de juiste positie van plaatsing te bepalen. Door middel van een CT-scan van de kaak en de prothese kan met SimPlant, voorafgaand aan de operatie, de exacte positie en diepte van de implantaten worden bepaald.

Na deze virtuele planning wordt met deze gegevens een chirurgische mal geproduceerd. Hiermee wordt een operatieve ingreep mogelijk met een perfecte plaatsing van het implantaat.